Un vechi manuscris indian descrie avioane gigantice și zboruri interplanetare

Cele mai vechi texte indiene descriu cu lux de amănunte avioane capabile să călătorească prin aer

Un vechi manuscris indian descrie avioane gigantice și zboruri interplanetare

Cele mai vechi texte indiene descriu cu lux de amănunte avioane capabile să călătorească prin aer, între țări, continente și chiar planete. Aceste texte antice descriu știința culturilor, care au trăit pe Terra cu mii de ani în urmă și pe care știința modernă le neagă cu vehemență.

Vaimānika Śāstra este un text indian, reprodus în secolul al XX-lea după o scriere antică. Manuscrisul este alcătuit din 3000 se subcapitole, care însumează 8 părți majore. Textul a fost scris de Pandit Subbaraya Shastry și descrie cu lux de amănunte avioanele Vimanas și modul acestora de funcționare.

Vimanas, avioanele antice

Textul a fost studiat și analizat de numeroși experți, care au emis concluzii incredibile despre ceea ce s-a petrecut în trecutul îndepărtat pe Terra. GR Josyer, unul dintre experiții, care a analizat textul, este de părere că avioanele antice au fost asemănătoare cu cele moderne, dar mult mai avansate din punct de vedere al tehnologiei. Motivul este unul simplu și lesne de înțeles, aceste avioane erau capabile să călătorească între țări, continente, dar și între planetele din Sistemul Solar.

Interesant este faptul că multe studii au oferit rezultate contradictorii atunci când au studiat fezabilitatea „mașinilor de zbor vechi”. Vice-cancelarul Universității din Mumbai, Rajan Welukar, a declarat : „nu există niciun motiv să credem în ceea ce este scris în această carte, dar este ceva care merită studiat”.

Studiile sunt controversate

în 1974, un studiu realizat de Institutul Indian de Științe din Bangalore a constatat că aeronavele mai grele decât cele actuale, pe care Vaimānika Śāstra le descrie sunt imposibil de realizat din punct de vedere aeronautic. În ciudat acestei constatări, există numeroși oameni de știință și specialiști în domeniu, care sunt de părere că aceste avioane antice sfidau legile clasice ale științei. Mai mult de atât, ei încurajează studierea acestor cărți antice pentru a descoperi noi tehnologii și pentru ca omenirea să facă un nou salt din punct de vedere tehnologic.

Căpitanul Anand J Bodas este citat de Oglinda din  Mumbai  susține că ” știința modernă este neștiințifică ” deoarece consideră lucruri pe care nu le înțelege ca fiind imposibile.

Definiția Vedică sau mai degrabă cea antică spune că un avion a fost un vehicul care călătorește prin aer dintr-o țară într-o altă țară, de pe un continent pe alt continent, de la o planetă la alta. În acele zile, avioanele aveau o dimensiune uriașă și se puteau mișca spre stânga, spre dreapta și spre spate, spre deosebire de avioanele moderne care zboară doar în față.