Top secret SUBMARINUL ZBURĂTOR, super tehnologia prin care RUŞII I-AU UIMIT PE AMERICANI

Rusia a intrat în istorie cu o tehnologie militară care deşi pare de domeniul filmelor Science fiction

Top secret SUBMARINUL ZBURĂTOR, super tehnologia prin care RUŞII I-AU UIMIT PE AMERICANI

Rusia a intrat în istorie cu o tehnologie militară care deşi pare de domeniul filmelor Science fiction, este reală.Ce-i drept, este reală, dar a fost pusă la punct la începutul anilor 1930. Submarinul zburător este ambiţiosul proiect al ruşilor, care trebuia să domine luptele pe mările şi oceanele lumii.

Creatorul acestei tehnologii este Boris Ushakov, fost student al unei Şcoli Navale de Inginerie. Mai-marii armatei ruse doreau o armă capabilă să detecteze navele inamice din aer şi care apoi trebuia să le doboare după ce se scufunda în apă, cu ajutorul torpilelor, iar Ushakov a dovedit că este omul potrivit.

Submarinul zburător a fost testat, dar nu a mai intrat în producţia de serie din cauză că în momentul în care intra în apă, nu putea dezvolta o viteză mare, care să îi permită să urmărească navele inamice. În plus, necesita testări suplimentare care presupuneau consumarea unor resurse financiare importante.

Submarinul zburător cântărea 15 tone, atingea 185 km / h în aer, putea acoperi o distanţă de 800 de kilometri şi se scufunda până la 45 de metri.