Povestea savantului care construiește o mașină a timpului, pentru a călători în trecut ca să-și revadă tatăl

Se spune că trecutul nu e decât o țară străină pe care nu o poți vizita. În acest caz, motivele nu țin însă de costuri, documente de călătorie, cereri de viză respinse ori probleme legate de check-in.

Povestea savantului care construiește o mașină a timpului, pentru a călători în trecut ca să-și revadă tatăl

Marea problemă pentru care nu putem ajunge „acolo” ține, pur și simplu, de legile fizicii. Cu toate acestea, un savant american susține că acest lucru se poate rezolva și e decis, conform CNN, să construiască o mașină a timpului.

Mallett speră astfel că va reuși „să„întoarcă ceasul” pentru a putea pleca în călătoria vieții sale: constuirea unei mașini a timpului, cu ajutorul căreia să se deplaseze în trecut pentru a-și revedea tatăl, care a murit, în urma unui infarct, când Ron avea doar 10 ani.

În prezent, Ron Mallett este profesor de fizică la universitatea din Connecticut. Și-a dedicat întreaga carieră studierii găurilor negre și teoriei relativității generale a lui Einstein, care descrie gravitația drept o proprietate a geometriei spațiu-timp (cu cât un obiect este mai masiv, cu atât mai mult el deformează spațiu-timpul iar acest efect este perceput drept „gravitație”).

Cât de plauzibilă e, din punct de vedere științific, teoria astrofizicianului Mallett legată de posibilitatea călătoriei în timp?