Oamenii de știință confirmă: Un OZN a zburat deasupra unei baze din Chile

Oficialii guvernamentali si oamenii de stiinta din Chile au confirmat existenta unui OZN, care a zburat deasupra bazei militare El Bosque

Oamenii de știință confirmă: Un OZN a zburat deasupra unei baze din Chile

Oficialii guvernamentali si oamenii de stiinta din Chile au confirmat existenta unui OZN, care a zburat deasupra bazei militare El Bosque, cu ocazia unui show aviatic, la care au participat avioane de tip Halcones, F-5s si F-16s.

Potrivit autoritatilor din intreaga lume, adevaratele obiecte zburatoare neidentificate par solide, metalice si luminoase si sunt capabile sa se deplaseze cu viteze, care sfideaza legile fizicii. Adesea ele se comporta, ca si cum ar fi controlate de o inteligenta avansata. Un astfel de caz tocmai a iesit la lumina in Chile, unde a fost prezentat de catre oficialii guvernamentali, la o conferinta de presa din 13 martie, conform Huffington Post.

Intr-o dimineata insorita din 5 noiembrie 2010, multimea s-a adunat pentru a celebra schimbarea comandantului fortelor aeriene de la baza militara El Bosque, Santiago din Chile.

Din locuri diferite, spectatorii au inregistrat cu ajutorul camerelor de filmat si a telefoanelor mobile grupul de avioane, care a efectuat acrobatii aeriene. Nimeni nu a vazut nimic, care sa atraga atentia.

Dar, dupa aceea, un inginer de la fabrica de avioane Pillan a observat ceva bizar, in timp ce viziona filmul sau. El a predat inregistrarea sa Comitetului guvernamental pentru studiul fenomenelor aeriene anormale (CEFAA).

Organismul a fost infiintat in 1997, in cadrul Departamentului Civil Aeronautic din Chile. Generalul Ricardo Bermudez, fostul comandant al celei de-a treia brigazi aeriene si fost atasat militar la Londra, a facut parte dintre fondatorii CEFAA si in prezent el conduce agentia.

Misiunea noastra este de a studia cazurile fenomenelor aeriene neidentificate, pentru care exista date adecvate si pentru a determina orice risc posibil pentru operatiunile aeriene”, a spus Bermudez.

Din moment ce acest lucru este un fenomen la nivel mondial, ar trebui sa fie supus analizei stiintifice, astfel incat sa putem ajunge la concluzii viabile”.

Oficialii CEFAA au colectat sapte videoclipuri, inregistrari de la spectacolul aviatic de la baza El Bosque, luate din diferite locuri. Bermudez a adunat oameni de stiinta din mai multe discipline, experti in aeronautica si tehncieni ai fortelor aeriene pentru a face o analiza a imaginilor.

Ei au ajuns la aceleasi concluzii. Fiecare film a inclus, in principal, trei secvente de zbor ale OZN-ului. Obiectul de forma eliptica a trecut in apropierea sau in jurul grupului de avioane militare.

OZN-ul a trecut pe langa avioane Halcones, F-5s si F-16s cu o viteza atat de mare, incat nu a fost observat de catre piloti sau de catre spectatorii de la sol. Imaginile arata un obiect sub forma unei cupole, cu fundul plat si fara niciun mijloc de propulsie vizibil.

In partea de sus, obiectul reflecta razele Soarelui, iar partea de jos este mai intunecata si plata, emitand o forma de energie, care este vizibila din analiza fotografiilor. Studiile efectuate in infrarosu arata ca obiectul radiaza caldura, la fel ca avioanele.

Aceasta aeronava extraordinara a zburat cu viteze mult prea mari, pentru a fi condusa de oameni. Oamenii de stiinta au estimat ca viteza OZN-ului a fost cuprinsa intre 3.200 si 6.400 kilometri pe ora.

Oamenii din interiorul acestui obiect nu ar putea supravietui la asemena viteza. Obiectul nu a facut niciun zgomot. Undele de soc generate de un asemena obiect, la o astfel de viteza, ar fi trebuit sa fie extrem de puternice.

Nu exista nicio aeronava sau drona cunsocute, care sa zboare atat de rapid, la altitudini asa de joase. Cel mai rapid avion SR-71 atinge o viteza maxima de 3.200 de kilometri de ora, dar numai la altitudini mari.

Si in mod clar, ciudatul obiect functioneaza sub controlul unei inteligente. Pilotii care au vazut traiectoria acestui obiect au fost uimiti de manevrele executate.

Obiectul a efectuat o manevra de zbor riscanta in fata unui avion Halcones, la o altitudine joasa si cu mare viteza”, a spus Luis Barrera, astronom la Universitatea de Stiinte Metropolitan din Chile.

In acest moment, acest incident nu poate fi explicat stiintific. Asa cum am convenit, de catre cei care am analizat videoclipurile, putem afirma ca exista un obiect aerian neidentificat. Nu stim ce este sau de unde a venit”, a declarat Bermudez.