Oamenii de ştiinţă bănuiesc că atunci când visăm ne ducem într-un univers paralel

În fiecare noapte, oamenii au în medie 6-10 vise. La câteva minute după ce s-au trezit, aceste vise sunt de obicei uitate.

Oamenii de ştiinţă bănuiesc că atunci când visăm ne ducem într-un univers paralel

În fiecare noapte, oamenii au în medie 6-10 vise. La câteva minute după ce s-au trezit, aceste vise sunt de obicei uitate. Totuşi, există o semnificaţie reală pentru aceste vise?

Grecii antici și romanii credeau că visele ofereau mesaje de la zei. În China antică, visele erau văzute ca o modalitate de a vizita lumea morților. Egiptenii antici erau convinși că cei care puteau interpreta visul aveau puteri speciale.

Triburile autohtone amerindiene credeau că creierul nostru vizitează un „univers paralel” atunci când visăm. Acest lucru ar explica de ce oamenii pot visa în culori și pot simți cu cele cinci simţuri ceea ce se întâmplă în vise. Dacă aţi visat vreodată că măncaţi plăcintă cu mere, nu aţi simţit mirosul şi gustul plăcintei din vis?

Teoria „lumilor paralele” pe care le întâlnim în vise nu este întâlnită doar la amerindieni, ci este luată în serios chiar şi de oamenii de ştiinţă. Atunci când fizicienii au încercat să identifice locația exactă a particulelor atomice, precum electronii, au descoperit că este complet imposibil. Ei nu aveau o singură locație și acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii de știință devin din ce în ce mai interesați de existența posibilă a lumilor paralele.

Aşadar, singura explicație posibilă ar fi aceea că particulele nu există doar în universul nostru, ci și în alte universuri, existând un număr infinit de universuri paralele, toate fiind ușor diferite. De fapt, există un univers paralel în care Napoleon a câștigat bătălia de la Waterloo, iar în altul Imperiul Britanic deţine şi acuma America.

Revenind la vise… oamenii au adesea un vis în legătură cu un loc de care nu l-au vizitat niciodată, ba chiar nu au auzit de el. Poate că astfel de vise sunt imagini din ceea ce s-a experimentat într-un univers paralel…