O nouă tulpină de coronavirus, descoperită în Filipine

Coronavirus nu a apărut ieri sau în urmă cu trei luni. Infecția respiratorie este una mai veche. Virusul Covid – 19, tulpina care face ravagii la nivel mondial, este descoperit recent

O nouă tulpină de coronavirus, descoperită în Filipine

La ora actuală, la nivel global, pandemia coronavirus este provocată de un virus intitulat Covid-19. Acesta se reflectă într-o infecție respiratorie foarte gravă similară cu o formă de pneumonie. Mulți au comparat-o cu gripa din prisma numărul de decese și a simptomaticii, dar în funcție de gravitatea infecției, simptomatica se poate agrava rapid.

O nouă tulpină de coronavirus a fost descoperită de curând în Filipine. Intitulată H5N6, aceasta este o variantă de gripă aviară. Comunicatul pe marginea descoperirii a fost făcut de Departamentul Agriculturii din statul asiatic, conform Mediafax.

Secretarul Agriculturii, William Dar, a anunțat că în mostre preluate de la o fermă din localitatea Ulanin-Pitak a fost descoperit virusul. Oficialii guvernamentali s-au implicat în această situație după ce, într-un timp foarte scurt, a fost înregistrat decesul a 1500 de prepelițe. Păsările decedate aparent din senin făceau parte dintr-o fermă destul de mare, cu aproximativ 15.000 de păsări. Zona în care a fost descoperit virusul a fost izolată, iar 25.000 de prepelițe au fost ucise, potrivit oficialului.

Cea mai importantă informație este că noua tulpină de coronavirus nu a afectat până acum nicio persoană, nici din Filipine, nici din altă țară.

Vizavi de gripa aviară în general, „La nivel global au fost înregistrate doar câteva cazuri de infecții și toate au fost raportate în China”, a explicat secretarul agriculturii.

Ca referință, este foarte important ca în piață să nu mai ajungă și alte tulpini de coronavirus, în contextul în care cercetătorii fac eforturi semnificative pentru izolarea virusului actual. Doar așa, se va reuși crearea unui vaccin sau, în cel mai bun caz, a unui tratament eficient pentru cei infectați. Dacă suferă mutații semnificative, orice tratament sau vaccin devine inutil.