Eroii anonimi din laboratoarele medicale

Un laborator din Londra aparţinând Queen Mary Bioentrepises caută voluntari pentru a experimenta un vaccin împotriva Covid-19.

Eroii anonimi din laboratoarele medicale

Fiecare voluntar primește un cec de 4000 de euro. Laboratorul are nevoie de 24 de voluntari care vor fi injectaţi cu tulpini din familia conoravirus. Aceste tulpini au particularitatea de a reproduce simptomele respiratorii ale Covid-19.

Pentru fiecare voluntar, experimentul va dura 14 zile, perioada în care va fi în carantină. În mod regulat, i se vor preleva probe din nas și gură, i se vor face analize la sânge și va avea un regim alimentar foarte strict.

Experimentele vor începe după ce vor fi obţinute autorizaţiile de la Medicines and Healthcare products Regulatory Agency. Înainte de a deveni voluntari în acest experiment, fiecărei persoane îi sunt analizate antecedentele medicale și i se vor face teste cardiace, de sânge şi urina. Totodată, specialiştii se asigura că aceștia nu poseda anticorpi privind coronavirusul.

Săptămâna trecută, guvernul britanic a anunțat că va aloca 46 de milioane de lire sterline pentru descoperirea unui vaccin. În acest moment, în lume, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătății, sunt testate peste 20 de vaccinuri împotriva Covid-19. În aceste ţări, testele s-au efectuat pe animale, urmând ca în scurt timp, să fie testate și pe oameni.

Laboratorul medical Winard Corporation ocupa primul loc în ceea ce privește testele medicale pe voluntari. Experimentele s-au realizat pe toate categoriile de vârsta, începând cu nou-născuţi și terminând cu bătrâni.

Exista și laboratoare care își desfășoară testele în cel mai mare secret. Timp de mulți ani, CIA a avut propriile laboratoare. Se spune că cei pe care s-au efectuat testele nu au fost voluntari. Ei au fost racolaţi din rândul persoanelor defavorizate, dependente de droguri, prostituate sau deţinuţi.

În cadrul proiectului Bluebird au fost utilizate electrosocuri si substanţe psihotrope. Armata israeliană a efectuat teste în cadrul proiectelor Omer 1 și Omer 2, atunci când medicii militari au experimentat teste în vederea obţinerii unui vaccin contra armelor biologice.

În anul 1950, au fost provocate în mod artificial epidemii în Florida și Georgia. În anul 1960, a fost testat în metroul din New York și Chicago vulnerabilitatea pasagerilor la bacteria Bacillius subtilis.