Cercetatorii au identificat un numar record de semnale “extraterestre”

Semnalele radio identificate de cercetatori din Australia au depasit numarul total al impulsurilor primite din afara galaxiei pana acum

Cercetatorii au identificat un numar record de semnale “extraterestre”

Puternicul radiotelescop CSIRO din vestul Australiei a inregistrat un numar record de 20 de semnale si specialistii cred ca ar putea identifica in curand cate un semnal pe zi.

Impulsurile radio “extraterestre” transmise din spatiu sunt scurte, dar puternice, si pot genera o explozie intensa de energie - aproape echivalentul energiei emise de Soare timp de 80 de ani, potrivit Daily Mail.

Cercetatorii nu stiu exact din ce galaxii indepartate provin aceste semnale, insa lucreaza sa identifice traseul lor si, pe viitor, spera sa poate intelege exact ce le emite. Pana acum, specialistii stiu cu siguranta doar faptul ca provin din cealalta parte a universului.

Am descoperit 20 de semnale intr-un an si aproape am dublat numarul total al semnalelor identificate la nivel global din 2007, anul in care au fost descoperite,” a declarat Ryan Shannon, conducatorul studiului publicat in revista Nature.

Lungimea de unda a semnalelor se schimba in functie de obiectele pe care le intampina in spatiu, asa ca cercetatorii vor sa foloseasca acest detaliu pentru a determina exact galaxiile din care provin impulsurile radio.

Vom putea localiza transmisiunea cu o precizie mai mare de o miime de grad,” a continuat Shannon. “E echivalentul depistarii unui fir de par uman de la o distanta de 10 m si e de ajuns sa identificam galaxiile din care sunt emise impulsurile.”

Astronomii au sugerat ca semnalele provin de la un obiect cosmic gigant, precum o stea neutronica. Exista multa teorii populare conform carora o specie extraterestra evoluata transmite aceste semnale, insa nu exista nicio dovada ce poate sustine aceste scenarii.